Davant de l’empresonament de Francesc Argemí (Franki)

Des de l’Entesa per Sabadell volem mostrar el nostre rebuig i la nostra preocupació per l’empresonament del jove terrassenc Francesc Argemí, Franki, per un delicte “d’usurpació de la bandera espanyola”.

Volem recordar que el “delicte” del que se l’acusa és simplement haver despenjat la bandera de la façana de l’Ajuntament de Terrassa, com a acte reivindicatiu a favor de la sobirania de Catalunya.

L’Estat espanyol es l’únic d’Europa on un cas d’aquestes característiques es tipificat com a delicte pel Codi Penal. Creiem que aquest cas és una anomalia d’herència franquista que caldria rectificar, en considerar que provoquen situacions d’injustícia com les que està vivint aquest jove de Terrassa.

També considerem molt greu, que tot i el posicionament majoritari dels grups municipals representats a l’Ajuntament de Terrassa en favor de l’indult, la justícia ha fet cas omís a aquesta petició i ha decidit aplicar la sentència, coartant, des del nostre punt de vista, la llibertat d’expressió i menystenint el posicionament dels representants democràticament escollits.

Des de l’Entesa per Sabadell considerem que cal treballar per un marc democràtic i de convivència que eviti aquest tipus de situacions, generadores de desconfiança envers el sistema judicial existent que provoca aquesta gran desproporció entre els fets i la condemna. Condemna per altra banda d’un elevat contingut polític pel fet d’estar dirigida en contra d’una reivindicació sobiranista.