L’Entesa confia que el refugi antiari del Pau Vila podrà ser recuperat

L’Entesa per Sabadell s’ha mostrat optimista respecte de la futura recuperació de l’antic refugi antiaeri construït durant la guerra civil al subsòl de l’actual IES Pau Vila.

Aquest refugi actualment és inaccesible, però l’empresa contractada per la Generalitat per fer els estudis previs a les obres del nou institut ja l’ha localitzat i ara cal que es dugui a terme l’estudi arqueològic. En aquest sentit confiem que el projecte del futur centre faci compatible l’accessibilitat al refugi.

El grup municipal de l’Entesa es va interesar pel refugi arrel d’una xerrada que va organitzar l’IES Pau Vila al novembre i des de llavors n’ha fet el seguiment amb diferents contactes amb el professorat més implicat. Aquesta setmana també han mantingut una reunió amb el tinent d’alcalde de Presidència i el seu equip.

A més del valor del refugi com a element patrimonial, en aquest cas, el fet de trobar-se en un equipament educatiu el fa especialment atractiu per la seva potencialitat per difondre la història de la ciutat i la memòria històrica.

Des de l’Entesa per Sabadell apostem per la recuperació d’aquest refugi, així com de la resta de refugis encara existents a la ciutat, que formen part del nostre patrimoni col·lectiu i que són també un valuós instrument per conservar la memòria històrica.