L’Entesa recorda que una part de la caserna va ser requalificada

En les darreres setmanes la caserna de la Guàrdia Civil ha estat de plena actualitat, però ningú no sembla recordar que una part d’aquest equipament ja va ser requalificat l’any 2004.

L’alcalde Manuel Bustos va portar al ple del setembre de 2004 la segregació i requalificació d’un espai de la caserna, on estava previst ubicar el Parc de Salut, i aquesta requalificació va ser aprovada amb els únics vots en contra de l’Entesa per Sabadell. Només l’Entesa va defensar que el conjunt dels edificis de la caserna conservés la mateixa qualificació, que havia de permetre ubicar el Parc de Salut.

Fins l’any 2004 el Pla General qualificava l’espai de la caserna com a equipament educatiu local. Amb aquesta operació, el govern Bustos va passar a residencial lliure 1.692 m2 del total de 7.644 m2 que tenia la tota la caserna i la resta a equipament tecnològic. D’aquesta manera el Parc de Salut va perdre gairebé una quarta part del terreny de la caserna.

Un any després, al desembre de 2005, el ple va aprovar, novament amb els vots contraris de l’Entesa, posar a la venda aquest solar, amb un preu de sortida d’11 milions d’euros per construir habitatges d’alt nivell, venda que fins ara no s’ha produït. L’Equip de govern només preveia destinar al Parc de Salut 400.000 euros dels beneficis, segons el Pressupost de 2006.

L’Entesa per Sabadell denuncia un cop més que l’Equip de govern utilitza el Parc de Salut com a cortina de fum per eludir la seva responsabilitat en l’afer de la caserna i recorda que va ser el mateix alcalde Bustos el que va fragmentar l’equipament amb aquesta requalificació, restant expectatives de creixement al Parc de Salut.