L’Entesa per Sabadell lamenta que l’equip de govern no hagi volgut assolir el consens en el Protocol per a la Sostenibilitat i el Canvi climàtic

L’Equip de Govern va defensar ahir al Ple l’aprovació d’un Protocol per a la Sostenibilitat i el Canvi climàtic.

L’Entesa per Sabadell va expressar el seu màxim suport a la proposta, sempre i quan estigui encaminada a conscienciar i actuar de manera efectiva favor de la sostenibilitat i en la lluita contra el Canvi Climàtic. Ha d’esdevenir un organisme actiu, seu del debat a l’entorn d’aquest tema, però que també pugui aportar idees i propostes per definir polítiques que puguin ser aplicades a la nostra ciutat per canviar tendències, fomentar models més sostenibles i prendre compromisos.

Tanmateix, l’Entesa va demanar que s’ajornés l’aprovació del Protocol fins al proper ple municipal per tenir l’oportunitat de consensuar la composició d’aquest nou organisme, pel fet que no s’havia produït un debat previ per determinar quines han de ser les entitats membres i quin el seu nombre de representants.

Entenem que un organisme d’aquestes característiques, que ha d’implicar a tots els sectors socials de la ciutadania, ha de ser plenament representatiu i tothom ha de sentir-se còmode en la seva composició. Fet que s’ha d’aconseguir mitjançant un consens previ.

L’Entesa defensava que un ajornament en l’aprovació hauria permès assolir el consens previ respecte de la composició del Protocol, fet que hauria esta molt positiu en un tema de tanta rellevància però, malauradament, el govern no va accedir a la nostra petició.