L’Entesa critica l’anunciat “procés participatiu” dels pressupostos 2008

L’Entesa per Sabadell critica el procés pretesament participatiu que l’Ajuntament impulsa sota el nom Què08?

L’Entesa lamenta que l’Equip de Govern utilitzi amb tanta lleugeresa el concepte de participació ciutadana, fet que acaba desvirtuant el que ha de ser un veritable procés participatiu.

Un procés participatiu s’ha de basar en la distribució d’informació amb suficient antelació, implica uns temps de reflexió, de debat i d’elaboració de propostes, i la voluntat de recollir les propostes que sorgeixin. De la mateixa manera, ha de partir de la garantia que hi hagi capacitat d’inversió per als resultats.

Tal com l’ha plantejat l’Equip de Govern, enviant una enquesta a 2.000 persones quinze dies abans de l’aprovació del pressupost, aquest procés no serà més que un acte propagandístic més, a càrrec de les arques públiques. No cal dir que dues setmanes són del tot insuficients per abordar un tema de la complexitat dels pressupostos, encara menys per fer propostes d’inversions rigoroses.

Des de l’Entesa apostem decididament pels processos participatius i per la implicació de la ciutadania en els afers públics, però sempre i quan es faci amb el temps i els mitjans suficients per conèixer realment la voluntat dels sabadellencs i sabadellenques i incorporar les seves propostes, i no només buscant un efecte mediàtic.