L’Entesa lamenta que l’Equip de Govern no hagi respost si a la International Air Meeting s’hi exposarà material militar

L’Entesa per Sabadell va requerir a l’Equip de Govern que informés si a la Fira de l’Aeronàutica, que es realitzarà del 4 al 7 d’octubre a l’equipament municipal Fira Sabadell, hi hauria empreses relacionades amb la indústria militar o si alguna empresa exposaria material de caràcter militar.

Es té coneixement que dues de les empreses que participaran a la fira, l’empresa CIMSA. Ingenierías de Sistemas, S.A i BAIE-Barcelona Aeronàutica i de l’Espai, tenen part de la seva activitat destinada a desenvolupar productes relacionats amb la industria militar. I tenen entre els seus principals clients exercits i ministeris de defensa de diversos països.

És sobradament coneguda la vinculació que avui en dia existeix entre la indústria aeronàutica i la indústria militar.

Sabadell es va declarar fa anys ciutat a favor de la pau i el desarmament i el Consistori va prendre el compromís de no col·laborar amb la indústria militar, compromís que ningú ha revocat. També l’any 2001, i a instàncies de l’Entesa per Sabadell, el Consistori va aprovar una moció a favor de promoure la cultura de la pau. I el desembre del 2003 es va aprovar per unanimitat una moció en contra del comerç d’armes.

L’Entesa reclama, una vegada més, que l’Equip de govern sigui coherent amb els valors de la pau que diu compartir, que doni informació sobre quin tipus de material s’exposarà en aquesta fira i que impedeixi, donat el cas, l’exposició de material relacionat amb la indústria militar.