L’Entesa per Sabadell denuncia la nova ocupació del solar de Pi i Margall, a la Creu Alta, com a zona blava

130315 GM

L’equip de govern actua bàsicament amb interès recaptatori, sense consultar el veïnat i les entitats del barri

L’Entesa per Sabadell ha manifestat el seu malestar al govern municipal pel fet que s’utilitzi un espai reservat per a equipaments com a zona blava, en aquest cas el solar existent al carrer de Pi i Margall, en plena Creu Alta, just al damunt d’on hi haurà l’accés a l’estació dels FGC.

130315 GMAquest solar ha estat reivindicat històricament per l’Associació de Veïns del barri per ubicar-hi algun equipament comunitari, però la construcció de l’estació havia hipotecat el seu futur fins el moment, i hores d’ara serveix en part de magatzem de materials de les obres de perllongament dels FGC. El solar podria tenir un ús ben diferent si existís la voluntat política per arranjar-lo sense necessitat de fer-hi grans inversions.

En lloc de realitzar un procés de consulta amb el veïnat i les entitats del barri, l’equip de govern ha preferit actuar en forma de fets consumats i destinar bona part de l’espai per a ubicar-hi 61 noves places d’aparcament de zona blava, justament al costat d’uns grans magatzems que en seran els principals beneficiaris i que ja disposen d’un aparcament soterrani que està connectat amb d’altres de la mateixa zona i que donen servei als seus usuaris.

El problema de la mobilitat no es resol ampliant constantment les places d’aparcament en zona blava, que en bona mesura penalitzen als residents a la zona, sinó aplicant mesures de pacificació del trànsit i impulsant el transport públic per tal de dissuadir l’excés de circulació provocat per un ús abusiu del vehicle privat.

L’Entesa per Sabadell reclama a l’equip de govern que rectifiqui i consulti el veïnat i les entitats de la Creu Alta abans de decidir quin ús ha de tenir el solar de Pi i Margall. aquest espai.