L’Entesa per Sabadell insta el govern municipal a respondre si ja no creuen en el Pla de barris

121120 RP Pla de Barris 1

Demanen que es mantingui com a prioritat social de la ciutat. Tancar el servei de Pla de Barris seria un pas enrere

L’Entesa per Sabadell considera imprescindible que les polítiques socials s’abordin amb una perspectiva integral i multidisciplinar, tal com s’ha fet durant set anys a diferents indrets del país amb l’impuls del Pla de Barris. En el cas de Sabadell, aquest programa ha permès un treball social intensiu tant als barris del Ripoll -Torre-romeu i Can Puiggener-, com als barris del sud, un projecte que no contemplen, lamentablement, els pressupostos municipals.

121120 RP Pla de Barris 1Per aquest motiu, l’Entesa per Sabadell vol saber si el govern municipal ja no creu en el Pla de Barris i amb el tipus de treball que s’ha fet durant els darrers anys, i, si, per tant, consideren que la tasca que hi han desenvolupat els diferents professionals no era adequada per a les necessitats de la ciutat.

L’Entesa per Sabadell defensa que l’Ajuntament no renunciï a aquesta forma de fer, des del treball comunitari i un plantejament integral, que ha tingut bons fruits, i que continuï destinant com a mínim els mateixos recursos que hi dedicava fins ara, concentrant-se en les actuacions socials i en les zones amb més conflictes socials potencials.

En aquest sentit, l’Entesa considera un greu pas enrere eliminar aquesta política d’inversió social i reclama al govern municipal que doni continuïtat al treball del Pla de Barris, malgrat la Generalitat ja ha decidit renunciar a aquest projecte, que cofinançava al 50%.

La cohesió social no es pot mantenir únicament amb ajuts d’emergència –que són necessaris–, com ara les beques menjador, rebost solidari, ajuts a l’habitatge i consums, etc., sinó que és imprescindible construir un teixit social sòlid des dels barris, una demanda que estan fent les pròpies entitats veïnals que detecten un augment de conflictivitat.

Per tal de mantenir la cohesió social, cada cop més amenaçada pels efectes de la crisi, l’Entesa per Sabadell aposta per un treball preventiu, amb polítiques socials que vagin a l’arrel dels problemes i amb professionals que coneguin el territori i prenguin contacte directe amb les entitats dels barris i amb la ciutadania.