L’Entesa per Sabadell celebra l’inici d’experiències d’horts urbans a la ciutat

121120 RP Pla de Barris 1

La presentació del projecte cooperatiu d’hort urbà l’Escarola , que ha impulsat la coordinadora Jove de la Creu Alta Llamps i Trons constitueix un bon exemple de les possibilitats que ofereixen a la ciutat espais actualment sense ús i que poden ser aprofitats per a fer-hi activitats en benefici de la comunitat. Un projecte que des de l’Entesa per Sabadell celebrem s’hagi iniciat i confiem tingui el millor èxit possible.

121120 RP Pla de Barris 1Aquest experiència al bell mig del barri de la Creu Alta, a l’espai de l’antic cine Euterpe 77, referma la idea que els solars públics o privats actualment tancats i molt sovint abandonats, poden servir per consolidar un tipus d’activitat totalment aconsellable com ho són els horts urbans.

En aquest sentit, l’Entesa per Sabadell va proposar al ple del passat mes d’octubre una moció per impulsar una xarxa d’horts urbans als solars buits de Sabadell, que va ser aprovada per la majoria del consistori, i que consisteix en aprofitar totes les possibilitats que ofereixen aquests espais per promocionar una activitat agrícola sostenible i compartida, tal i com ja és realitat en altres ciutats del país i europees, amb finalitats recreatives i socials.

Cal doncs incentivar la implantació d’aquests horts urbans a d’altres indrets de la ciutat, tant de titularitat privada, com en aquells espais de titularitat municipal on de moment no s’hi preveu realitzar cap tipus d’urbanització, col·laborant activament amb les entitats o amb col·lectius responsables de la seva execució.