L’Entesa per Sabadell lamenta que s’hagi donat per bo un augment del 14 % de l’IBI

120302-GM-1

La proposta de l’Entesa per bonificar el 4% va ser rebutjada

La proposta de l’Entesa per Sabadell per bonificar l’increment del 4% de l’Impost de Béns Immobles – IBI no va prosperar pel vot contrari dels grups municipals del PSC i CiU i l’abstenció del PP i ICV al ple municipal del passat dimarts. D’aquesta manera van donar per bo l’increment del 14% de l’IBI per l’any 2012.

120302-GM-1La finalitat d’aquesta moció era contribuir a què aquest impost tingués una repercussió menor per a les economies dels sabadellencs i sabadellenques després de la pujada del 10% imposada pel govern espanyol, després d’augment del 4% aprovat el Ple del passat desembre.

Davant de l’inesperat increment del 10% del tipus impositiu determinat per llei, l’Entesa per Sabadell ha proposat una bonificació equivalent a l’increment previst inicialment del 4%, per reduir el desmesurat augment de la pressió fiscal.

Altres municipis ja han utilitzat la fórmula de bonificar els rebuts domiciliats, una possibilitat que permet la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, però que ni el govern del PSC ni els grups municipals de CiU, el PP i ICV no han volgut aplicar a Sabadell. L’afany recaptador ha prevalgut per damunt de les economies de la gran majoria de sabadellencs i sabadellenques.

L’Entesa per Sabadell lamenta aquesta negativa a rebaixar un impost excessiu, que hauria pogut beneficiar molts ciutadans i ciutadanes.