L’Entesa per Sabadell lamenta el desinterès del govern municipal pel riu Ripoll

120302-GM-2

El ple va rebutjar la proposta de l’Entesa per aturar les obres del gasoducte

La proposta de l’Entesa per Sabadell per sol·licitar la paralització de les obres del gasoducte va ser rebutjada al ple municipal pels grups municipals del PSC, CiU i el PP, mentre que ICV i EUiA van votar a favor.

120302-GM-2L’objectiu principal de la moció era preservar el riu Ripoll, que encara no ha estat travessat pel gasoducte Martorell-Figueres, que causarà un impacte en aquesta zona tan sensible molt més gran del que està causant en la resta de traçat, no només pel pas del riu, sinó pel desnivell de 70 metres dels seus talussos i per l’existència d’altres torrents adjacents, com ara el Torrent de Can Deu i el de Can Bages.

La complexitat d’aquest espai és tant elevada que en aquests moments Enagas no sap com creuar-lo degut a la dificultat per fer-ho amb el mateix sistema constructiu previst.

L’Entesa per Sabadell va presentar aquesta moció un cop es van conèixer les incerteses sobre la continuïtat del gasoducte pel fet que el govern francès ha decidit suspendre el projecte d’interconnexió a Figueres -un projecte que mai no ha aprovat– i apostar per la connexió a través del País Basc, i, per altra banda, per la notícia de què les obres possiblement només arribaran a Hostalric, suposadament per motius pressupostaris.

L’Entesa per Sabadell considera que el compromís amb el Ripoll i amb el rodal de Sabadell no es demostra només signant manifestos i fent declaracions públiques, sinó amb fets valents, com ara posicionar-se a favor de la paralització d’unes obres que aparentment no tindran cap benefici i que, en canvi, provocaran una ferida irreversible a la zona del Ripoll.