L’Entesa per Sabadell demana l’enderroc immediat del Vapor Cusidó per l’elevat risc d’esfondrament

Lamenta les conseqüències de la negligència de l’equip de govern

L’Entesa per Sabadell ha demanat l’enderroc immediat del Vapor Cusidó, situat al barri de la Creu Alta, que la setmana passada va patir un esfondrament parcial, que va afectar diversos cotxes aparcats al seu voltant, però que podria haver tingut conseqüències dramàtiques si s’hagués produït durant el dia.

Aquest vapor, que ocupava tota l’illa de cases entre els carrers Sant Miquel, Montllor i Pujal, Antoni Cusidó i Montseny, s’havia anat degradant en els darrers anys i, de fet, l’Entesa per Sabadell ja va alertar fa més de dos anys del risc imminent de caiguda d’una xemeneia.

L’Entesa per Sabadell lamenta la negligència de l’equip de govern, que no va obligar els antics propietaris a mantenir el conjunt del vapor en les condicions de seguretat necessàries i es va limitar a col·locar algunes tanques en els darrers mesos, malgrat la manifesta precarietat de l’estructura. Per tant, no van actuar amb la responsabilitat necessària, tot i els advertiments de risc de caiguda. Aquesta actitud de deixadesa és encara més evident a partir del juny, quan l’edifici ja va passar a ser propietat municipal.

L’Entesa per Sabadell també alerta sobre les característiques de les naus interiors, cobertes amb plaques de fibrociment, element que es considera un residu perillós i, per tant, s’ha de retirar amb les adequades condicions de seguretat i els procediments establerts.