L’Entesa per Sabadell obté el compromís del Director General de Transports i Mobilitat de convocar la Comissió de Seguiment de Ciutat

Es confirma l’aturada de les obres

Davant la continuada manca d’informació sobre l’evolució de les obres del perllongament dels FGC per part de la Generalitat i del Govern municipal, l’Entesa s’ha posat en contacte amb el Director General de Transport i Mobilitat Generalitat de Catalunya, Sr. Ricard Font Hereu, amb la finalitat de conèixer l’estat actual de les obres i reclamar-li la convocatòria urgent de la Comissió de seguiment de ciutat.

En la conversa mantinguda, el director general va confirmar la total aturada de les obres des de finals del mes de juliol, tant de les estacions com dels túnels, sense que hi hagi data concreta per iniciar-les de nou. Al mateix temps va comprometre’s a convocar la Comissió de seguiment en les properes setmanes per facilitar la informació sobre l’estat actual i el futur de les obres.

L’Entesa per Sabadell denuncia un cop més l’incompliment, per part de l’equip de govern municipal i de la Generalitat, del compromís de mantenir la ciutat informada sobre l’evolució de les obres a través de les comissions de seguiment. Aquest fet s’ha posat de manifest especialment amb l’aturada de les obres, duta a terme amb la més absoluta manca d’informació al conjunt de la ciutat i a les persones més directament afectades per les mateixes. Unes obres de cabdal importància pel futur de Sabadell i del Vallès, que afecten molts punts de la ciutat i sectors econòmics de la mateixa des de fa tres anys.

Per altra banda lamentem l’actitud de l’alcalde, que s’ha despreocupat de l’execució del projecte, i del conjunt del Govern municipal incapaç d’estar mínimament informat i transmetre aquesta informació als representants municipals, a les entitats i al conjunt de la ciutat.

Especialment greu és l’actitud de l’actual tinent d’alcalde d’urbanisme, sr. Joan Manau, que lluny de practicar la transparència i facilitar la informació s’atreveix a tergiversar la realitat, negar l’evidència que les obres estan aturades i confondre l’opinió pública amb falsedats com dir que “s’han intensificat les obres a Sabadell Estació” quan hauria de saber que no s’ha mogut ni una pedra des del 31 de juliol.