L’Entesa per Sabadell no acompanyarà a l’alcalde en l’acte de recepció de la Festa Major en desacord amb el model de festa

L’Entesa defensa una Festa Major veritablement popular i participativa, en la que les entitats siguin les protagonistes del disseny i de l’organització dels diferents actes i serveixi per posar de relleu el patrimoni cultural sabadellenc.

Pel contrari totes les activitats i espectacles de la Festa Major han estat programades i organitzades des de la regidoria de Cultura, al marge de les entitats ciutadanes.

Una programació que no confereix una identitat pròpia; que no té en compte els creadors culturals sabadellencs i que no inclou cap músic català en els concerts de gran format.

D’altra banda, la Festa Major compta amb un excessiu protagonisme institucional, especialment de l’alcalde i sobretot en l’acte de recepció a la Bassa. Un acte desfasat i ostentós, a porta tancada, en el que les entitats no tenen cap protagonisme.

Enguany tampoc compartim la decisió final de l’Equip de Govern de variar l’acord al que ja s’havia arribat amb la Comissió de Festes Populars de Sabadell per integrar plenament les activitats de Barraques al conjunt d’activitats de la Festa Major i comptar amb una major centralitat.

Per tot l’exposa’t l’Entesa per Sabadell ha adreçat un escrit a l’alcalde declinant acompanyar-lo durant el seu discurs a l’acte de recepció de Festa Major a la Bassa de Sant Oleguer, de demà dia 6, per tal de fer palès aquests desacords en relació a la Festa Major.