L’Entesa demana a l’alcalde la màxima transparència en les informacions sobre adjudicacions d’obres

Fa pocs dies el diari El Pais va publicar la informació sobre el possible tracte de favor en l’adjudicació de diverses obres per part de VIMUSA, l’Ajuntament de Sabadell i la Federació de Municipis. En aquesta notícia s’informava que diferents socis del senyor Melquiades Garrido, oncle de l’alcalde Manuel Bustos i president del Gremi de Constructors, havien obtingut adjudicacions d’obres d’aquests organismes, tots tres presidits per l’alcalde.

Ja fa uns mesos que l’Entesa va reclamar a l’Equip de Govern que informés detalladament sobre aquestes possibles vinculacions de familiars de l’alcalde amb empreses adjudicatàries d’obres públiques.

D’altra banda, malgrat que la presència en el Consell d’Administració de VIMUSA del senyor Melquíades Garrido en representació del Gremi de Constructors sigui compatible legalment, l’Entesa defensa que èticament seria preferible separar els interessos familiars dels públics per evitar qualsevol suspicàcia.

L’Entesa demana que, per esvair qualsevol dubte de possibles irregularitats en les adjudicacions d’obres, l’alcalde faci efectiu el seu compromís de transparència i doni les màximes explicacions públiques en relació aquestes informacions que la ciutadania mereix.