Sobre la jornada de debat “Compromesos amb el Vallès”

El passat dissabte 24 de febrer, a la vila de Cerdanyola, una important delegació de l’Entesa per Sabadell va participar a la jornada de debat conjunt, que sota el títol de “Compromesos amb el Vallès”,va reunir les diferents Candidatures Alternatives del Vallès de l’esquerra transformadora (Col·lectiu Obrer i Popular de Ripollet, l’Alternativa d’Esquerres de Badia, Participació Activa i Social de Cerdanyola, Alternativa Ciutadana de Rubí i Entesa per Sabadell), totes elles amb representació municipal als seus Ajuntaments.

Des de l’inici de la present legislatura, el conjunt de les Candidatures Alternatives del Vallès vam iniciar un camí conjunt en base el treball comú en temes concrets, l’intercanvi d’experiències i en el contacte directe entre les persones que formen part de les respectives organitzacions, amb l’objectiu de coordinar esforços i oferir propostes alternatives al model territorial, polític, social, urbanístic i ecològic que s’imposa en la nostra comarca.

En la Jornada celebrada a Cerdanyola es van debatre, al voltant de diversos grups de treball, temes tant importants com Democràcia i Participació, la Defensa dels Serveis Públics, la Sostenibilitat i la Mobilitat i l’Habitatge i la Cohesió Social.En les presents Jornades també es va aprofitar per presentar noves candidatures d’esquerres a Barberà del Vallès, l’Altraveu de Castellar del Vallès i la Candidatura d’Unitat Popular de Terrassa. En el mateix marc vam poder comptar amb la presència de l’històric militant d’esquerres andalús i alcalde de Marinaleda,Juan Manuel Sánchez Gordillo, que va saludar als participants.

Un dels principals temes que s’acordaren fou el de presentar una plataforma electoral comuna per tal d’obtenir representació en el Consell Comarcal. Sota el nom de Candidatures Alternatives del Vallès (CAV),fent d’aquesta manera un pas més en el nostre compromís amb el Vallès i els valors de l’esquerra.