L’Entesa per Sabadell denuncia la destrucció de l’element escultòric “El Camí de la Salut I”

La desídia del govern municipal pel patrimoni és notòria

Les escultures a la via pública formen part del patrimoni de Sabadell i són una mostra dels referents històrics i culturals col·lectius. Són de titularitat municipal i l’Ajuntament ha de tenir cura del seu manteniment i evitar que es deteriorin.

La realitat però és que els responsables municipals es desentenen de la seva responsabilitat de vetllat pel bon estat de les escultures, de la mateixa manera que mostren el seu desinterès per evitar la degradació i ruïna de la resta del patrimoni municipal, siguin edificis protegits, les Coves de Sant Oleguer, etc. Elements que forment part de la nostra Memòria històrica.

Mostra d’aquest desinterès és l’estat en què es troba l’escultura anomenada Camí de la Salut I, situada a la cruïlla del carrer de Pelai Briz amb la carretera de Caldes, malmesa des de fa setmanes.

Es tracta d’una columneta que indicava l’itinerari per a vianants a la Salut i a través d’un tub es veia el campanar del Santuari. L’autor és Anton Puigdomènech i forma part d’un conjunt de 4 escultures que realitzà un grup d’alumnes i professors de l’Escola Illa. Està inclosa en el recull d’escultures del carrer del Museu d’Art de Sabadell:

http://museus.sabadell.cat/mas/exposicio-permanent-museu-art/escultures-mas/412-anton-puigdomenech-cami-de-la-salut-i

Des de fa setmanes algú va malmetre aquest element escultòric i via xarxes es va posar en coneixement del regidor de cultura, sense que fins el dia d’avui hagi realitzat cap actuació per reposar-la o per evitar que s’acabi destruint.

Des de l’Entesa per Sabadell hem posat en coneixement de l’Ajuntament la destrucció d’aquesta escultura i hem sol·licitat que a més de reparar-la, es dignifiqui l’espai on es troba ubicada i que es protegeixi per evitar que sigui malmesa de nou.

Sabadell, capital de la Cultura Catalana !!!