L’Entesa per Sabadell demana al govern municipal informació sobre el robatori a l’Artèxtil i més cura pel Patrimoni de la ciutat

L’Entesa per Sabadell ha tingut coneixement que fa uns dies uns desconeguts van accedir a l’interior de l’Artèxtil i van causar diverses destrosses, entre elles la destrucció d’una carda d’estam, probablement amb la intenció de comercialitzar amb les peces de metall sostretes.

Es tracta d’un fet greu, ja que es tracta d’una màquina important per les seves característiques i que estava en funcionament fins fa pocs anys. Aquesta carda era un element més que havia de ser destinada al futur Museu de la Indústria Tèxtil Llanera.

Per aquest motiu l’Entesa per Sabadell s’ha adreçat al govern municipal per tenir més informació sobre l’abast dels fets, conèixer quines actuacions pensen realitzar per la reparació de la màquina i quines mesures de seguretat tenen previst implementar a l’Artèxtil per evitar noves accions vandàliques.

Per l’Entesa per Sabadell és molt important que es tingui la cura necessària de tot el nostre Patrimoni, ja sigui industrial, arquitectònic, escultòric, etc. ja que són una mostra dels referents històrics i culturals col·lectius, dels qual la ciutat no en va sobrada. El seu abandonament i el seu deteriorament són sovint una pèrdua irreparable per tota la ciutat.