L’Entesa per Sabadell celebra la desestimació definitiva de la denúncia de Cal Balsach

L’Audiència Provincial de Barcelona desestima el recurs que havia presentat Maite Morao contra la resolució d’arxiu

Finalment l’Audiència Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs interposat per la funcionària municipal, Maite Morao, contra la decisió del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Sabadell del 19 de desembre de 2017 d’arxivar la denúncia contra Maties Serracant i tres tècnics municipals. Aquesta resolució és ferma, sense possibilitats d’un nou recurs.

El procés judicial es va iniciar el maig de 2016 quan la Sra. Maite Morao, excap de Planificació urbanística de l’Ajuntament de Sabadell i el Sr. Josep Ayuso, portaveu del PSC, van interposar sengles denúncies capcioses contra el llavors Tinent d’alcalde d’Urbanisme, Maties Serracant i tres tècnics municipals, acusant-los dels delictes de “prevaricació urbanística”, “contra l’ordenació del territori” i de “tràfic d’influències” en el procés de cessió de Cal Balsach al Tallaret. El desembre de 2017 el Jutge instructor va decretar el sobreseïment de la instrucció en considerar que cap de les acusacions tenien fonament.

Contra aquest sobreseïment, la denunciant Maite Morao, va presentar un recurs que va elevar a l’Audiència provincial la decisió final sobre la denúncia. Amb la desestimació del recurs s’arxiva definitivament la denúncia i es reafirma que les acusacions dels denunciants no tenien cap mena de fonamentació per manca d’indicis, d’acreditació dels fets, per tractar-se d’accions irrellevants o bé desmentides pels testimonis. Es tanca així un deplorable episodi ordit pel PSC i Maite Morao en revenja pel procés de Ca n’Alzina que havia iniciat l’Entesa per Sabadell. Aquesta denúncia capciosa no tenia cap més objectiu que embrutar la reputació del regidor de la Crida per Sabadell i impedir l’acció transformadora del nou govern municipal.

Des de l’Entesa per Sabadell celebrem la desestimació del recurs i l’arxiu definitiu de les denúncies. Reiterem, però, que no podem passar per alt els danys polítics i morals ocasionats a l’organització municipal per les males arts de la senyora Maite Morao, així com les repercussions negatives que van ocasionar al Tallaret, que va veure truncada la cessió del local de Cal Balsach que havia estat acordada unànimement pel Ple del mes de febrer de 2015.