L’Entesa per Sabadell celebra la retirada de l’ERO a la plantilla d’SMATSA i demana fermesa al govern municipal davant els embats de l’empresa

Reclamem a tots els representants del Consistori que actuïn en defensa dels interessos de la ciutat i no dels tèrbols interessos de la direcció d’SMATSA

Des de l’Entesa per Sabadell celebrem que s’hagi retirat l’ERO que amenaçava els llocs de treball de 43 treballadors d’SMATSA. Un fals ERO que tenia com a únic objectiu desviar la responsabilitat de la direcció de l’empresa en el conflicte, intentant enfrontar la plantilla amb l’Ajuntament en la causa perquè es compleixin les condicions establertes en el contracte de neteja viària i recollida de residus per a garantir la correcta neteja de la ciutat.

Celebrem també que la retirada de l’ERO hagi estat gràcies a la ferma decisió del govern municipal d’assumir el control de l’empresa si aquesta no era capaç de garantir la prestació del Servei, posant en risc la neteja de l’espai públic i la salubritat pública, i sense deixar d’aplicar la ITF -el pagament dels treballs realitzats en base els preus acordats-.

Som conscients que el conflicte seguirà obert, perquè la direcció d’SMATSA, atrapada per les seves pròpies pràctiques corruptes, seguirà intentant mantenir els seus privilegis en una deriva d’incompliments del contracte, desatenció dels requeriments municipals perquè el compleixi, amenaces, intents de confondre l’opinió pública, etc. que poden agreujar encara més les condicions de neteja de la ciutat.

Cal recordar que el conflicte arrenca l’any 2012, quan SMATSA va fer-se amb la concessió del Servei gràcies a presumptes pràctiques irregulars i corruptes, per les quals estan imputats en el cas Mercuri el seu gerent Eugenio Díaz, l’exalcalde Manuel Bustos, diversos responsables polítics del PSC i funcionaris municipals. Una de les irregularitats comeses va ser ofertar una baixa temerària i amagar la seva insolvència, amb la confiança que ho compensaria incomplint les condicions del contracte i cobrant de manera fraudulenta feines no realitzades.

Des de l’Entesa per Sabadell encoratgem al conjunt del Consistori, especialment al govern municipal, a defensar amb la màxima fermesa els interessos de la ciutat –econòmics i la qualitat del Servei- enfront els embats que la direcció d’SMATSA pugui cometre properament amb el col·lapse de la recollida de residus i neteja viària que pot perjudicar greument tota la ciutat.

Difícilment la ciutat entendria que qui té la responsabilitat de vetllar i defensar els interessos públics del conjunt de ciutadans i ciutadanes es posicionés, per activa o per passiva, al costat dels tèrbols interessos de la direcció d’una empresa que no actua a favor de la ciutat.