L’Entesa per Sabadell demana al govern municipal que no cedeixi davant els xantatges d’SMATSA

Tot el suport al govern i als tècnics municipals en la defensa d’un servei públic de qualitat, els interessos col·lectius i contra les actituds mafioses

La concessionària del Servei de neteja viària i de recollida de residus, SMATSA, ha emprès una temerària estratègia que va en detriment de la qualitat del servei que té responsabilitat de prestar, en contra de la ciutat i dels treballadors de la pròpia empresa.

Atrapada per les greus irregularitats detectades en la prestació del Servei, amb la corresponent obertura de cinc expedients, SMATSA, enlloc d’assumir les seves responsabilitats ha adoptat una estratègia contraria a la de qualsevol empresa responsable que pretengui tenir credibilitat com a prestadora d’un servei públic i mantenir la seva activitat.

A la irresponsabilitat d’interposar una querella contra l’alcalde, regidors i tècnics municipals per haver dur a terme la seva obligació de fiscalitzar un servei públic, que costa a la ciutat 22 milions d’euros anuals, s’hi ha afegit la d’haver contractat un servei de detectius per fer seguiments de personal municipal i d’empleats de l’empresa. Ara cal sumar-hi el xantatge amb l’amenaça de pèrdua de llocs de treball i de la disminució, encara més si cap, de la qualitat del servei.

Una actitud impròpia i irresponsable d’una concessionària com SMATSA que ja gaudia poca credibilitat a l’estar implicada en la peça 28 del cas Mercuri, per possibles irregularitats en l’adjudicació del servei, i en el macrosumari Pokemon pels presumptes delictes de suborn, tràfic d’influències, prevaricació i frau.

Des de l’Entesa per Sabadell denunciem aquesta intolerable actitud d’SMATSA i encoratgem al govern municipal a que no cedeixi davant de les coaccions i xantatges de l’empresa, alhora que donem tot el suport en la lluita a favor d’uns serveis públics de qualitat i contra el frau i la corrupció.