L’Entesa per Sabadell se solidaritza un cop més amb els afectats pel Cas Bemba

Animem participar a la concentració el dia 18 davant dels Jutjats de Sabadell

El 18 de gener està prevista la celebració del judici del Cas Bemba, 14 anys i mig després dels incidents instigats pel govern de Manuel Bustos amb una actuació policial indiscriminada i violenta contra centenars de persones als carrers i bars del centre de la ciutat.

L’Entesa per Sabadell se solidaritza un cop més amb els 11 joves acusats d’atemptar contra l’autoritat i de desobediència, que afronten penes de fins a dos anys i mig de presó. Malauradament, els responsables polítics d’aquests fets no seran jutjats.

Els fets es van produir la matinada del 27 de setembre de 2003 on es celebrava el tancament del bar Bemba, situat al carrer Concepció. Sota l’excusa de resoldre molèsties als veïns, el govern municipal va organitzar una actuació contra les persones presents, utilitzant la Policia municipal, que va estrenar la Unitat de Reforç Policial (URP), en un operatiu on va utilitzar fins i tot material antiavalots, dirigit pel llavors l’alcalde Manuel Bustos i els regidors de govern Paco Bustos i Josep Ayuso, actual portaveu del PSC.

L’endemà mateix l’Entesa va reprovar l’actuació política i policial i va exigir transparència i responsabilitats, però el govern municipal del PSC no va donar cap explicació coherent, sinó que es va dedicar a tergiversar els fets i amagar la seva responsabilitat en els incidents posant en evidència el seu dèficit democràtic.

Des de l’Entesa per Sabadell animem a participar a la concentració de rebuig a aquestes actuacions i de suport a les persones encausades el proper dijous 18 de gener, a les 8:30 del matí, davant dels Jutjats de Sabadell.