L’Entesa per Sabadell demana al govern municipal que recuperi l’espai de Serra Pedralba utilitzat irregularment com aparcament pels Mossos d’Esquadra

010131AparcamentMossosp

El conveni va finalitzar el 2008 i el govern socialista no va actuar per recuperar-lo

El juliol de 2005 l’Ajuntament de Sabadell va cedir temporalment a la Generalitat l’espai lliure de propietat municipal de la carretera de Serra Pedralba, per ubicar-hi un aparcament provisional del personal mentre duraven les obres del Complex Central de la Policia de la Generalitat. La cessió amb caràcter privatiu, gratuït i a precari, s’establí mitjançant conveni per un termini màxim de tres anys. Finalitzat aquest termini el terreny havia de ser reposat al seu estat inicial i retornat a la ciutat.

010131AparcamentMossosp

Aquest termini màxim va finalitzar fa 8 anys, concretament el 25 de juliol de 2008. Des d’aleshores no s’ha acordat cap altre conveni ni concessió i, en conseqüència, l’ocupació d’aquest espai per part dels Mossos d’Esquadra esdevé del tot irregular. A més l’aparcament es troba fora d’ordenació urbanística a l’estar en un espai qualificat de Reserva d’equipament general o local (C.0), que en cap cas pot acollir un aparcament.

La Generalitat no tan sols ha incomplert el conveni amb l’Ajuntament de Sabadell sinó que tampoc no ha elaborat ni aplicat el preceptiu Pla de Mobilitat Obligada per treball , que ha de resoldre els mitjans de transport necessaris pels empleats del centre de treball, al tractar-se d’un centre que ocupa més de 500 persones.

L’Entesa per Sabadell ja havia plantejat anteriorment en diverses ocasions al govern municipal socialista que reclamés a la Generalitat el retorn del terreny, i per aquest motiu va portar una moció al Ple de maig de 2013.

El govern del PSC però, al llarg del seu mandat, no va tenir pràcticament cap interès per fer acomplir el conveni i reclamar a la Generalitat que retornés l’espai municipal a l’Ajuntament, més aviat tot el contrari, va mantenir una actitud de deixar fer i no defensar els interessos de la ciutat.

Ara, l’Entesa per Sabadell demana al govern municipal que insti a desocupar l’aparcament i obligui a la Generalitat a reposar el terreny a les condicions d’abans de la cessió i retornar-lo a la ciutat.