Prospera la denúncia de l’Entesa per Sabadell per les irregularitats reiterades a Ca n’Alzina

Comparativa 1994 2012

L’exregidora Virginia Domínguez va declarar ahir al Jutjat núm.4 i en les properes setmanes ho faran alguns dels testimonis i imputats

La denúncia presentada per l’Entesa per Sabadell al març de 2014 referent a les actuacions irregulars a la finca de Ca n’Alzina continua el seu curs al Jutjat núm.4 de Sabadell i ahir va ser el torn de la declaració de l’exregidora Virginia Domínguez, en qualitat de denunciant.

Comparativa 1994 2012L’Entesa va recórrer a la denúncia judicial quan va detectar que el Pla Especial de Ca n’Alzina (PE-117), aprovat inicialment per la Junta de Govern Local (a mans únicament pel PSC) al desembre de 2013, tenia la pretensió de legalitzar tot un seguit de construccions i d’importants alteracions del terreny per a l’activitat d’hípica, que s’havien executat des de l’any 2000 sense cap mena de llicència en sòl no urbanitzable qualificat de zona de valor agrari.

La recerca del Grup municipal de l’Entesa va posar de manifest que en el període de govern del PSC s’havien iniciat diversos expedients de disciplina urbanística, que en cap cas no havien finalitzat amb sancions, ordres d’enderroc o de restitució de l’espai físic, mentre el paisatge i l’orografia d’aquest espai del rodal s’anava transformant en una hípica elitista, que tampoc no tenia ni té llicència d’activitats, posant-se de manifest la connivència entre els seus promotors i el govern municipal, especialment per part dels diferents regidors d’urbanisme durant aquest període. D’altra banda, es van realitzar en aquest àmbit importants abocaments de terres, tala d’arbres, reomplert de torrents, etc. també sense llicència.

L’Entesa per Sabadell ha pogut consultar l’expedient judicial, que conté un exhaustiu informe de més de 1000 folis elaborat per la Unitat de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra que identifica perfectament les actuacions il·lícites i conclou l’existència de presumptes delictes contra l’ordenació del territori i de prevaricació.

En les properes setmanes declararan com a testimonis diferents tècnics municipals de l’Ajuntament de Sabadell, així com les persones que han estat imputades fins ara, l’exalcalde de Polinyà i un arquitecte d’aquest municipi.

L’Entesa per Sabadell aportarà en els propers dies una nova ampliació de la denúncia que aporta nous elements per demostrar que la inacció de l’Ajuntament de Sabadell durant més d’una dècada no es pot atribuir a la ineficàcia tècnica, sinó a una voluntat política de fer la vista grossa per afavorir els propietaris de Ca n’Alzina, que apuntaria cap a un delicte de prevaricació.