El Ple municipal debatrà sobre la gestió de la Federació de Municipis de Catalunya

150313 GM Entesa

L’Entesa i EUiA hi presenten una moció que reprova l’etapa de la presidència de Manuel Bustos

Un cop s’ha conegut l’arxiu de la peça 25 bis A del Cas Mercuri, en què estaven imputats una setantena d’alcaldes i exalcaldes per presumpte ús indegut de diners públics a la Federació de Municipis de Catalunya, l’Entesa per Sabadell i EUiA porten al Ple d’aquesta tarda una moció sobre la gestió d’aquesta entitat en l’etapa Bustos.

150313 GM EntesaTant l’Entesa per Sabadell com EUiA formen part de l’acusació popular que rebutja la tesi de l’Audiència, que considera la FMC com una entitat jurídicament privada malgrat el seu finançament sigui exclusivament amb fons públics, i, d’aquesta manera, pretén eludir el debat sobre el possible cobrament il·lícit de retribucions fixes mensuals en conceptes de dietes per part del Comitè Executiu d’aquesta organització.

La moció proposa els següents acords:

1. Reprovar l’ús indegut de diner públic que s’ha evidenciat que es duia a terme a la Federació de Municipis de Catalunya sota la presidència de Manuel Bustos.

2. Instar la Federació de Municipis de Catalunya a obrir una investigació interna rigorosa per determinar les quantitats malversades.

3. Instar la Federació de Municipis de Catalunya a reclamar a les persones que van cobrar diners per conceptes que no es corresponen amb les finalitats d’aquesta entitat a retornar-los de manera immediata.

4. Exigir a la Federació de Municipis de Catalunya una política inequívoca de transparència de la seva gestió econòmica a través del web de l’entitat.

5. Comunicar a la Federació de Municipis de Catalunya que l’Ajuntament de Sabadell es reserva el dret a suspendre l’aportació de la seva quota mentre no s’implantin les mesures contingudes en els acords anteriors.