L’Entesa per Sabadell lamenta que el govern del PSC continuï defensant el polèmic conveni del Castell de Can Feu en contra dels interessos de la ciutat

140224 GM 2

Insta al portaveu socialista a explicar exactament quins interessos té per no anul·lar el conveni. L’Entesa exigeix que el govern obligui a la propietat del castell, la societat Mas Duran SA, a aplicar mesures de conservació i seguretat de manera immediata

L’Entesa per Sabadell lamenta que el govern del PSC continuï defensant el conveni del Castell de Can Feu, aprovat al desembre de 2006 i que ha estat polèmic des dels seus inicis. L’Entesa considera que és un mal conveni per a la ciutat i que és la propietat qui en aquests moments en bloqueja el seu complet desenvolupament. En el ple municipal del passat dimarts, el govern tenia l’oportunitat de corregir la desencertada aposta per una operació urbanística que ha resultat fallida i que únicament ha contribuït a incrementar la degradació del castell.

140224 GM 2Tanmateix, el PSC ha triat un cop més defensar els interessos privats en comptes de defensar el patrimoni i els interessos de la ciutat. Així el PSC ha apostat per mantenir vigent, doncs, un acord que incrementa l’edificabilitat i modifica la qualificació dels terrenys adjacents al castell.
D’altra banda, l’Entesa per Sabadell insta al portaveu socialista i regidor d’urbanisme, Ramon Burgués, a explicar quin interès té el govern del PSC en mantenir un conveni lesiu per la ciutat i no donar suport a la proposta d’anular-lo, quan ell mateix en la seva intervenció va reconèixer que estaven estudiant com resoldre aquest tema i va demanar a l’Entesa per Sabadell que retirés la moció de l’ordre del dia.

Mentrestant, el castell, protegit des de 1987 pel PEPPAS i des del 2007 pel PEPPS, continua degradant-se. En aquest sentit, l’Entesa exigeix que el govern obligui de manera immediata a la societat Mas Duran SA, propietària del castell, a actuar aplicant mesures de conservació, consolidació i seguretat, de la mateixa manera que s’actua cap a qualsevol altre propietari d’un edifici que amenaça ruïna, sobretot si es tracta d’un edifici protegit.

L’Entesa per Sabadell vol agrair a la resta de grups de l’oposició el seu suport a la moció i a l’Associació Cultural Can Feu la seva perseverança en la defensa del Castell i el seu entorn.

Per últim, manifestar el compromís de l’Entesa a plantejar novament l’anul·lació del conveni en el proper mandat a partir de maig.