Moció dels Grups municipals de CiU, l’Entesa per Sabadell, EUiA, ICV i els regidors C.Marlés i A.Vega al Ple municipal del 2 de desembre de 2014 a favor de la personació de l’Ajuntament de Sabadell com a acusació particular en el Cas Mercuri

Aprovada amb el vot contrari del PSC

El 27 de novembre de 2012 es va fer pública la investigació de la Fiscalia anticorrupció sobre una presumpta trama de corrupció, batejada amb el nom de cas Mercuri, que tenia l’epicentre a la ciutat de Sabadell.

Aquesta investigació afecta directament a regidors i càrrecs de confiança del consistori. Concretament estan imputats i/o acusats els regidors dimissionaris Manuel Bustos i Ricard Estrada, els regidors en actiu Joan Manau i Paco Bustos, el càrrec de confiança Xavier Izquierdo i l’intendent de la Policia Local José Miguel Duran Macho, una funcionària municipal i dues persones més que durant els fets ocupaven càrrecs de confiança, Montserrat Costa i Manuel Somoza.

És conegut que les imputacions que afecten aquestes càrrecs tenen relació amb delictes contra l’administració pública, com són la malversació de fons públics, el tràfic d’influències, l’omissió del deure de perseguir el delicte i la infidelitat en la custòdia de documents, entre d’altres.

Els grups municipals proposants considerem que la presumpta comissió d’aquests delictes per càrrecs de confiança, càrrecs polítics o personal funcionari de l’Ajuntament de Sabadell lesiona els interessos de la institució municipal i dels cabals públics, a més de repercutir de manera molt negativa en la imatge de la ciutat.

És per tot això que proposem els següents

ACORDS

Primer: Que l’Ajuntament de Sabadell, com a màxim vetllador dels interessos corporatius i de la ciutat, es personi com a acusació particular en la causa del Cas Mercuri que instrueix el Jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell (Diligències prèvies 470/210).

Segon: Que totes les actuacions que l’Ajuntament de Sabadell porti a terme com a acusació particular es consensuïn a la Junta de Portaveus.

No obstant això, el Ple resoldrà.

Carles Rossinyol Vidal, Portaveu del grup municipal de CiU

Virginia Domínguez Alvarez, Portaveu del grup municipal d’ES

Marisol Martínez Torre, Portaveu del grup municipal d’EUiA

Aureli Calvo Sorribas, Portaveu del grup municipal d’ICV

Carles Marlés Tortosa, Regidor

Antonio Vega Reina, Regidor

Sabadell, 18 de novembre de 2014

Il·lm. Sr. Alcalde President de l’Ajuntament de Sabadell