L’oposició en bloc vol que l’Ajuntament esdevingui acusació particular en el cas Mercuri

El conjunt de l’oposició a l’Ajuntament de Sabadell, formada pels grups municipals de CiU, PP, ES, EUiA i ICV i els dos regidors no adscrits Antonio Vega i Carles Marlés, han registrat una moció a favor de la personació de l’Ajuntament de Sabadell com a acusació particular en el Cas Mercuri. La moció, que ha estat impulsada per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, serà debatuda al proper Ple municipal de desembre.

El 27 de novembre farà dos anys d’ençà que els Mossos d’Esquadra van irrompre en diverses dependències municipals i en d’altres indrets de la ciutat, per efectuar escorcolls a petició de la Fiscalia anticorrupció sobre una presumpta trama de corrupció batejada amb el nom de cas Mercuri.

Aquesta investigació ha afectat directament a regidors i càrrecs de confiança del consistori i ha comportat la imputació i, en alguns casos acusació, dels regidors dimissionaris Manuel Bustos i Ricard Estrada, dels regidors en actiu Joan Manau i Paco Bustos, del càrrec de confiança Xavier Izquierdo i de l’intendent de la Policia Local José Miguel Duran Macho, d’una funcionària municipal i de dues persones més que durant els fets ocupaven càrrecs de confiança, Montserrat Costa i Manuel Somoza.

Les imputacions que afecten aquestes càrrecs tenen relació amb delictes contra l’administració pública, com són la malversació de fons públics, el tràfic d’influències, l’omissió del deure de perseguir el delicte i la infidelitat en la custòdia de documents, entre d’altres.

Ara, coincidint amb el segon aniversari de l’esclat del cas Mercuri, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha proposat als grups municipals de l’oposició i als dos regidors no adscrits una moció que proposa la personació de l’Ajuntament de Sabadell com a acusació particular del cas Mercuri, per tal de poder defensar així els interessos de l’Ajuntament en relació al combat de la corrupció i la voluntat d’arribar a esclarir tots i cadascun dels fets investigats..

Concretament, la moció recull dos acords:

 Que l’Ajuntament de Sabadell, com a màxim vetllador dels interessos corporatius i de la ciutat, es personi com a acusació particular en la causa del Cas Mercuri que instrueix el Jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell (Diligències prèvies 470/210).

 Que totes les actuacions que l’Ajuntament de Sabadell porti a terme com a acusació particular es consensuïn a la Junta de Portaveus.

D’aquesta manera l’oposició continua liderant el treball de regeneració democràtica tot i el permanent immobilisme del govern, que no ha fet cap passa per recuperar la confiança de la ciutadania amb el seu Ajuntament.