L’Entesa per Sabadell rebutja que l’Ajuntament pagui el cost de la defensa jurídica dels dos funcionaris imputats en el Cas Mercuri

140224 GM 3

L’Entesa demana que s’excloguin d’aquest acord del Conveni els casos de corrupció

L’Entesa per Sabadell rebutja que l’Ajuntament pagui el cost de la defensa jurídica dels dos funcionaris imputats en el Cas Mercuri: el cap de la Policia Municipal Josep Miquel Duran i una funcionària de l’Àrea d’Urbanisme.

140224 GM 3Malgrat el Conveni dels treballadors municipals aprovat recentment pel Ple municipal recull a l’article 21 sobre l’Assistència jurídica als/a les empleats/des, de la mateixa manera que apareixia en el text 2011-2014, que la Corporació facilitarà l’assessorament i la defensa jurídica dels/de les empleats/des que tinguin algun conflicte judicial derivat de l’exercici legítim de la tasca que realitzen a l’Ajuntament i n’assumirà el pagament de les costes judicials i la fiança, l’Entesa considera que en els casos de corrupció s’ha vulnerat la legitimitat i per tant no es podria aplicar aquest acord.

D’altra banda, l’Entesa per Sabadell denuncia aquesta interpretació interessada i perversa del govern del PSC d’un acord pensat per cobrir la responsabilitat en l’exercici de les funcions pròpies dels empleats públics i mai en els casos de corrupció.

L’Entesa denuncia també que fins ara ja s’han destinat 18.500 € de diner públic a les despeses d’advocat i procurador, recaient l’encàrrec de la defensa en el despatx de Cristobal Martell, un advocat penalista que s’ha especialitzat en casos de corrupció i que també assumeix la defensa d’altres imputats en el Cas Mercuri, com ara el propi Manuel Bustos, però també la de Jordi Pujol Ferrusola, Leo Messi, José Luis Núñez, i diferents implicats en trames tan conegudes i vergonyants com el Cas Palau, el Cas Nóos o el Cas Pretòria.