L’Entesa per Sabadell reclama la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment de les obres dels FGC

140224 GM 2

La ciutat no pot permetre que el tren no passi del Passeig

L’Entesa per Sabadell va demanar divendres al govern municipal la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment de les obres dels FGC, per tal que els responsables polítics i tècnics de la Generalitat donin explicacions sobre la situació actual de les obres.

L’Entesa està especialment preocupada pel fet que fins ara només s’hagin licitat les obres de les estacions de Sabadell Estació i el Passeig i les infraestructures ferroviàries entre aquestes dues estacions. En aquest sentit, alerta de la possibilitat de què la Generalitat tingui la intenció de què de moment només entri en funcionament el trajecte fins el Passeig.

140224 GM 2De confirmar-se aquesta hipòtesi, tot el conjunt de l’obra del perllongament hauria estat una gran estafa per a la ciutat. Unes obres amb un cost de més de 400 milions d’euros i molts costos indirectes per a veïns i comerciants i per a la ciutat en el seu conjunt per les afectacions en la mobilitat i pels inconvenients de les obres, haurien tingut fins ara un resultat més aviat absurd, comunicar el que ja estava comunicat. L’actuació de la Generalitat mostraria, una vegada més en tot aquest periple, una manca de respecte absolut cap als compromisos adquirits amb la ciutat de Sabadell.

El calendari d’obres definitiu del Passeig, la situació d’indefinició de la resta d’estacions, l’articulació de l’intercanviador amb RENFE a la Plaça d’Espanya, la solució final per a l’aparcament del centre i de l’Avinguda Tarradellas, la concreció del soterrament a Gràcia-Can Feu, són alguns dels elements que no tenen resposta i que requereixen la reunió urgent de la Comissió de Seguiment.

L’Entesa lamenta un cop més que les Comissions de seguiment no siguin convocades regularment, per tal d’informar amb fluïdesa a les entitats, comerciants i veïns afectats, tal com s’havien compromès a fer la Generalitat i el govern municipal. De fet, les comissions de seguiment de zona (se n’havia constituït una per a cada estació) ni tan sols es convoquen, un fet que indica l’escàs interès del govern municipal del PSC i del govern de CiU a la Generalitat d’informar de manera transparent sobre unes obres que haurien d’haver acabat l’any 2011 i que a dia d’avui continuen tenint un calendari ple d’incerteses.