L’Entesa per Sabadell insta al govern a assumir responsabilitats pels problemes de la Pista Coberta

141111 RP Pista Atletisme

Després de tres anys de goteres sense resoldre el problema el regidor d’Esports, Josep Ayuso, pretén que ho pagui la ciutat

L’Entesa per Sabadell denuncia l’ocultisme i la manca de transparència en la resolució del problema de goteres de la Pista Coberta d’Atletisme. Després de preguntar sobre aquesta problemàtica al regidor d’Esports, Josep Ayuso i que respongués que havien aparegut “feia cosa d’un any”, en el Ple municipal es va posar de manifest que les goteres ja existien fa com a mínim tres anys.

141111 RP Pista AtletismeSi ja és prou greu que un responsable polític menteixi descaradament sobre un fet tan objectiu i comprovable com unes goteres, encara ho és més que mai fins ara s’hagi exposat aquesta deficiència constructiva al Consell d’Administració de l’empresa Promoció Econòmica Sabadell, que gestiona la Pista Coberta. No va ser fins el 21 d’octubre de 2014, en resposta a una pregunta de la portaveu de l’Entesa per Sabadell, que es va comentar aquesta problemàtica, oferint una informació deliberadament falsa.

L’Entesa per Sabadell insta el regidor Josep Ayuso a assumir responsabilitats de manera immediata per la seva pèssima gestió pel fet que tres anys després d’haver-se detectat les goteres encara no hagi aconseguit que l’empresa constructora dugui a terme les actuacions necessàries, tenint en compte que l’obra està en garantia.
El més greu però és que el govern hagi plantejat al Ple municipal una modificació del pressupost 2014 per destinar 70.000 € a aquestes reparacions i que també es pressupostin 85.000 € més l’any 2015 per a la mateixa finalitat. És a dir, 155.000 € de diner públic per suplir la mala execució de l’obra enlloc d’exigir que l’empresa assumeixi la seva responsabilitat en base la garantia de l’obra. Fet que novament posa en evidència al regidor Josep Ayuso.

La viabilitat de la Pista Coberta continua plena d’incerteses

L’Entesa per Sabadell ja va qüestionar la viabilitat de la Pista Coberta d’Atletisme si el govern no era capaç d’aconseguir més recursos d’altres administracions o organismes per subvencionar-ne el funcionament. Després d’anys reclamant un finançament estable per part de la Generalitat, presentant fins i tot una moció el juliol de 2012 que va ser aprovada per unanimitat, el govern no ha aconseguit cap compromís de la Generalitat. Així, l’Entesa té encara més elements per denunciar políticament el fracàs del regidor d’Esports Josep Ayuso en la tasca de trobar el finançament necessari per mantenir la Pista i que aquest no recaigui en el Pressupost municipal.

La Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, inaugurada l’any 2010, és un equipament de país, l’única a Catalunya que compleix la normativa internacional d’atletisme. Tanmateix, el seu manteniment recau pràcticament en exclusiva en la ciutadania de Sabadell. El seu cost de construcció frega els 20.000.000 €, que van ser cofinançats per l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, la Secretaria de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i el Consejo Superior de Deportes.

Un dèficit anual insostenible

Malgrat disposar d’una subvenció municipal de 200.000 €, el dèficit anual de la Pista supera els 100.000 € i el propi estudi de viabilitat encarregat per Promoció Econòmica Sabadell considera que aquest dèficit és incorregible. És a dir, anualment la pista suposa un cost de més de 300.000 €.

Fa uns mesos, el govern municipal va anunciar la intenció d’assumir la gestió de la Pista Coberta des del pressupost municipal per no posar en perill la viabilitat de l’empresa Promoció Econòmica Sabadell. Llavors l’Entesa ja s’hi va oposar perquè no suposava cap solució real per al finançament, sinó que implicava la mateixa càrrega per a les arques municipals en una estratègia per amagar el dèficit en un pressupost més gran. Mesos després, el govern ha descartat la possibilitat de segregar la Pista Coberta de la gestió de Promoció Econòmica Sabadell per evitar un efecte negatiu a nivell tributari.