L’Entesa per Sabadell considera que l’èxit del 9N referma la necessitat d’un referèndum amb totes les garanties

140224 GM 1

Valora molt positivament la participació del 9N a Sabadell

L’Entesa per Sabadell considera que l’èxit inqüestionable de la consulta del 9N referma la necessitat de què es convoqui al més aviat possible un referèndum amb totes les garanties per continuar avançant en la lliure expressió del dret a decidir.

140224 GM 1Una participació de més de 2.250.000 persones, que suposa el 40% dels electors, malgrat totes les dificultats imposades, els punts de votació eren molt més reduïts que en una convocatòria electoral normalitzada, és la demostració de què la ciutadania vol ser consultada i escoltada sobre el futur de Catalunya i que no està disposada a acatar les actituds antidemocràtiques del govern del PP i dels aparells de l’estat.

L’Entesa adverteix que les organitzacions polítiques contràries a la consulta no poden tancar els ulls davant d’aquest contundent resposta de desobediència de la ciutadania a les prohibicions de les darreres setmanes, amb uns resultats que malgrat no tinguin validesa jurídica tenen un alt valor polític.

L’Entesa per Sabadell valora molt positivament la participació i la continua afluència de gent als instituts de la ciutat, amb més de 61.000 vots dipositats, i constata que l’estratègia de la por que ha utilitzat el Partit Popular no ha funcionat i ha estat derrotada per la voluntat democràtica del poble català.

Per últim, l’Entesa vol agrair la feina i la dedicació dels milers de voluntaris i voluntàries que han fet possible la realització i han garantit el bon funcionament de la consulta, ja sigui formant part de les meses o en tasques informatives o d’acompanyament.