L’Entesa per Sabadell considera indigne que quatre imputats per corrupció continuïn en nòmina de l’Ajuntament

140625 RP Pla Espais Públics

En referència als regidors Joan Manau i Paco Bustos, el càrrec de confiança Xavier Izquierdo i el cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran

Vint-i-dos mesos després de l’esclat del Cas Mercuri, quatre dels imputats segueixen en actiu a l’Ajuntament i cobren sous públics.

L’Entesa per Sabadell considera indigne que els regidors Joan Manau i Paco Bustos, el càrrec de confiança Xavier Izquierdo i el cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, continuïn en nòmina de l’Ajuntament.

140625 RP Pla Espais PúblicsEn canvi, en aquest temps s’han produït les renúncies de Ricard Estrada i Manuel Bustos –aquesta molt recent, forçat per la pressió de les noves revelacions a l’entorn de la Federació de Municipis de Catalunya–, la jubilació del cap d’urbanisme, Manuel Somoza, i la no renovació de la cap de gabinet, Montserrat Costa. Aquesta manca de resposta unitària posa de manifest que cadascun dels implicats ha optat per solucions diferents, posant els seus interessos personals per davant dels de la ciutat, demostrant així la incapacitat de la resposta del govern del PSC.

L’Entesa per Sabadell reclama un cop més als imputats que deixin l’acta o renunciïn als càrrecs o llocs de treball, pel quals estan percebent sous absolutament injustificables des del punt de vista de l’interès públic.
Alhora, considera que ja és hora que l’alcalde abandoni la deplorable defensa incondicional dels imputats i que el govern municipal no posi pals a les rodes per arribar fins al final en la investigació i establir les responsabilitats de l’extensa xarxa de corrupció i clientelisme que ha caracteritzat els governs Bustos. La credibilitat política es demostra amb fets i no amb discursos.