L’Entesa per Sabadell proposa que l’Ajuntament suspengui la seva participació a la FMC fins que es resolgui judicialment la peça 25-A del Cas Mercuri

140625 RP 2

L’Entesa per Sabadell proposarà en el Ple de demà que l’Ajuntament suspengui la seva participació a la Federació de Municipis de Catalunya – FMC fins que es resolgui judicialment la peça 25-A del Cas Mercuri.

140625 RP 2El passat 18 de juliol la jutgessa del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Sabadell, que investiga diversos delictes contra l’administració pública en el marc del Cas Mercuri, va dictar una interlocutòria sobre un presumpte delicte de malversació de fons a la Federació de Municipis de Catalunya en els anys 2011 i 2012, sota la presidència de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos Garrido.

La interlocutòria es basa en l’existència d’indicis suficients que apunten a una pràctica irregular perllongada en el temps sobre el presumpte cobrament il·lícit de retribucions per part del Comitè Executiu de la FMC, que afecta 44 alcaldes i alcaldesses. La jutgessa ha citat els 40 imputats -4 més són aforats- pels propers dies.

Malgrat el cessament del Secretari general de la FMC, Sr. Adolfo Moreno, ja imputat en el Cas Mercuri, l’Entesa per Sabadell considera que planen massa dubtes sobre la gestió de l’entitat municipalista, sostinguda amb fons públics. Per aquest motiu proposa una moció amb els següents acords:

1. Deixar en suspens la pertinença i la participació de l’Ajuntament de Sabadell a tots els efectes a la Federació de Municipis de Catalunya mentre no es resolgui judicialment la peça del Cas Mercuri en què està implicada aquesta institució.

2. Comunicar aquests acords a la Federació de Municipis de Catalunya.