L’Entesa denuncia que la major part dels serveis municipals es paralitzen des de finals de juliol fins l’1 de setembre

Lamenta que el PSC s'hagi negat a obrir els centres cívics i les biblioteques a l'agost, tal com va proposar l'Entesa al Ple

L’Entesa per Sabadell denuncia que el govern municipal del PSC tanqui els centres cívics i biblioteques el mes d’agost, contribuint així a la manca d’oferta cultural i d’oci a la ciutat. Enguany, com l’any passat, el govern ha decidit tancar tots els centres cívics i totes les biblioteques, tret del Vapor Badia, entre el 26 de juliol i l’1 de setembre.

En l’actual situació econòmica, que té un impacte molt sever sobre una part molt gran de la població, molts sabadellencs i sabadellenques no marxen de la ciutat a l’estiu o ho fan només uns dies, esdevenint així potencials usuaris dels equipaments públics. Contràriament al què fa el govern, l’Entesa considera que l’Ajuntament hauria d’assumir el rol de dinamitzador del lleure a la ciutat i oferir espais i activitats culturals i lúdiques, especialment per als col·lectius d’infants i joves i per a la gent gran.

Cal recordar que al mes d’agost l’oferta de casals i activitats de lleure es redueix dràsticament i tampoc no es programen activitats culturals, com passa al juliol dins del cicle 30 nits, quedant la ciutat orfe d’activitats culturals, d’oci i d’equipaments.

Per aquests motius i per oferir una millor oferta de lleure per la ciutadania, l’Entesa va portar al Ple municipal aquesta problemàtica al mes de març a través d’una moció que proposava l’obertura dels Centres Cívics i biblioteques durant el mes d’agost. Una proposta que va ser rebutjada amb els vots contraris del PSC.

D’altra banda, a l’estiu es redueix també el servei públic d’autobús i fins i tot se suprimeixen algunes línies. L’Entesa per Sabadell rebutja aquestes retallades que es fan per rutina, sense tenir en compte el canvi d’hàbits dels usuaris i sense avaluar amb detall els perjudicis sobre la ciutadania ni els beneficis econòmics finalment obtinguts.

Per últim, l’Entesa lamenta el cinisme del govern municipal que mentre fa el discurs d’oposició a les retallades d’altres administracions, per exemple les de l’assistència sanitària, tanca pràcticament tots els serveis municipals.