L’Entesa per Sabadell demana a l’alcalde que aturi les obres del Despatx Corominas de manera immediata

140715 RP Corominas

L’Entesa ha denunciat al jutjat l’exregidor d’Urbanisme Josep Ayuso per autoritzar l’enderroc d’un edifici protegit pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell

L’Entesa per Sabadell ha demanat a l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, que aturi de manera immediata les obres del Despatx Corominas per garantir la protecció del que queda d’aquest conjunt protegit pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell (PEPPS).

140715 RP CorominasL’Entesa per Sabadell ja va fer públic fa més de dos mesos que l’exregidor d’Urbanisme –ara d’Economia-, Josep Ayuso, va autoritzar l’enderroc d’un dels edificis protegits del Despatx Corominas, que va ser completament arrasat al mes de febrer.

Ara l’Entesa ha fet una passa més i ha traslladat al jutjat la denúncia per presumpta prevaricació del regidor Josep Ayuso que, sent tinent d’alcalde d’Habitatge, Urbanisme i Via Pública, va signar el 26 d’abril de 2013 el decret concedint la llicència per enderrocar aquest edifici, que té protecció volumètrica en el PEPPS. Seguint allò que s’estableix en la fitxa del Pla, no es permet l’enderroc ni l’obra nova sinó que només s’hi accepten actuacions de restauració i rehabilitació sempre que mantinguin els valors del bé catalogat.

Cal dir que la llicència municipal que autoritzà l’enderroc únicament fa referència al PEPPS per recordar que la finca es troba en un espai d’expectativa arqueològica, obviant per complet la protecció arquitectònica. És a dir, la llicència ignora la pròpia normativa municipal incorrent així en una omissió greu, en el que podria ser una resolució beneficiosa per a la propietat en contra del compliment de la legalitat i en contra dels interessos de la ciutat.

Sobre aquest mateix àmbit cal recordar que està pendent encara d’aprovació definitiva la Modificació puntual del Pla general municipal d’ordenació de Sabadell a l’àmbit del Despatx Coromines (MPG – 95), aprovada inicialment pel Ple municipal el 9 d’abril de 2013. Malgrat estar encara en tramitació aquesta modificació, això no ha estat impediment per atorgar una llicència d’obres per construir trasters que requeriria de l’aprovació definitiva la modificació del Pla general.

El 30 d’abril l’Entesa va demanar explicacions públiques a Josep Ayuso per aquesta nova mostra d’incompetència i va demanar que s’assumissin responsabilitats polítiques, sense que hi hagi hagut en aquests dos mesos i mig cap mena de resposta en aquest sentit, deixant de banda la seva retirada precipitada de la regidoria d’Urbanisme.