L’Entesa per Sabadell exigeix l’elaboració urgent d’un Pla de viabilitat per a VIMUSA

140625 RP 2

La decisió de vendre un bloc d’habitatges és un pedaç a una situació crítica que el govern del PSC no ha estat capaç d’afrontar

L’Entesa per Sabadell exigeix l’elaboració de forma immediata i urgent d’un Pla de Viabilitat per a VIMUSA que permeti assegurar el seu manteniment a curt, mig i llarg termini. Aquesta és una reivindicació que ve de lluny, que fou demanada pels treballadors de l’empresa i que es va traslladar al Ple del darrer mes d’abril, en el marc de la moció per a la readmissió dels treballadors i treballadores acomiadats el 7 de març.

140625 RP 2Malgrat aquesta demanda, que l’Entesa ha reiterat en els darrers Consells d’administració de VIMUSA i en diverses Comissions, el tinent d’alcalde d’Economia, Josep Ayuso, va afirmar en el darrer Ple que el Pla de viabilitat per a VIMUSA no serà presentat fins el mes d’octubre.

L’Entesa considera un greu error no haver elaborat encara aquest Pla de Viabilitat i tot i així anar prenent decisions de gran impacte en l’empresa, com ara els esmentats acomiadaments o la venda d’un immoble, que malgrat produir una reducció de les pèrdues a curt termini poden comprometre la viabilitat a mig termini així com la utilitat de l’empresa per a la ciutadania sabadellenca.

Vendre el patrimoni, un nou pedaç

Així, la viabilitat de VIMUSA segueix a la corda fluixa mentre el govern va actuant de manera unilateral amb actuacions puntuals. L’aprovació del procediment de venda d’un immoble amb habitatges de lloguer, aprovada en el darrer Consell d’Administració de VIMUSA, no és més que un nou pedaç. Si bé cal considerar que aquesta venda pot permetre superar el mal moment en la tresoreria de l’empresa, els dubtes que l’operació planteja són molt importants. En primer lloc, per l’experiència de les operacions de venda d’habitatge públic en d’altres municipis alerten sobre la dificultat de garantir que el nou propietari mantingui les característiques de preu i de manteniment dels espais comuns. I en segon lloc, pel fet d’estar desprenent-se d’un immoble que en aquests moments està generant beneficis a l’empresa, actuant seguint aquella dita de “Pa per avui, fam per demà”.

La presidència va portar a aprovació en el darrer Consell d’Administració aquesta actuació, amb una estimació de l’ingrés que podria comportar però sense una valoració de les necessitats que porten l’empresa a alienar un bé que aporta any rere any beneficis a l’empresa. Així mateix, l’efectivitat de la mesura de cara a poder resoldre els problemes no ha estat encara demostrada. L’Entesa lamenta un cop més que les actuacions es portin ja decidides i sense els estudis suficients que les justifiquin.

És per aquest motiu que l’Entesa per Sabadell no va donar suport a aquesta decisió i va sol·licitar de nou un Pla de Viabilitat que permeti prendre decisions correctament orientades i deixar de posar pedaços com ha estat fent fins ara el govern del PSC.