L’Entesa per Sabadell denuncia que els grups municipals han estat exclosos de la Taula sobre el Soterrament dels FGC

140625 RP Pla Espais Públics

El govern municipal es nega a convocar els representants electes a aquest debat de ciutat

L’Entesa per Sabadell denuncia que els grups municipals han estat expressament exclosos de la Taula sobre el Soterrament dels FGC que es va constituir la passada setmana i ha estat novament convocada pel 3 de juliol.

140625 RP Pla Espais PúblicsL’Entesa considera absolutament inadmissible i sense sentit que els representants electes de la ciutadania no puguin participar en un debat de ciutat d’aquesta trascendència, encara més quan diferents grups –i de manera notable la pròpia Entesa– han presentat durant anys propostes, al·legacions i mocions per millorar el projecte de perllongament dels FGC.

La Taula, que és iniciativa de la Plataforma Soterrament FGC Ara, que en el seu manifest proposa “que les propostes i estratègies siguin debatudes en una Taula formada pel Consistori de Sabadell i les entitats ciutadanes interessades”, ha estat convocada pel govern municipal com a “Comissió Tècnica del Ferrocarril” amb l’objectiu principal d’excloure les formacions polítiques.

Malgrat els diferents grups municipals han sol·licitat formar-ne part, perquè representen també el consistori sabadellenc i volen participar en els debats, el govern municipal va reiterar divendres que no convocaria els grups al·legant que les entitats no volen que hi participin, fet que fins ara no ha estat expressat públicament per cap entitat.

Aquesta és la mateixa estratègia que va utilitzar el govern municipal en el debat del Passeig on, després de fer 8 reunions amb els representants polítics, va promoure una taula presumptament tècnica que va excloure els grups municipals, sense que aquests poguessin ni tan sols fer un seguiment de la seva evolució.

L’Entesa per Sabadell considera que el govern del PSC practica el mateix estil de sempre. Per molt que canviïn les cares, amb Manuel Bustos, Juan Carlos Sánchez, Josep Ayuso o Ramon Burgués, tenen la mateixa por a afrontar el debat públic i una actitud contrària als principis de la participació política i ciutadana, impedint que els grups de l’oposició puguin ser copartíceps del diàleg en un tema tan sensible com la millora urbana de la ciutat.