L’Entesa per Sabadell considera que s’estreny el cercle al voltant de Manuel Bustos davant les noves revelacions del Cas Mercuri

140625 RP 2

La setmana passada es va fer públic que la jutge investiga irregularitats a la Federació de Municipis i al Consorci de Residus del Vallès Occidental

L’Entesa per Sabadell acull amb indignació i alhora esperança les noves revelacions del Cas Mercuri que posen de manifest que la investigació judicial està molt activa i s’han obert noves línies d’investigació.

140625 RP 2L’Entesa forma part de la Plataforma lliure de corrupció, que exerceix l’acusació popular i que va fer públic la setmana passada que havia sol·licitat la imputació del Sr. Paco Fernández Ortega pel presumpte delicte de malversació de fons públics per l’ús aparentment injustificat que feia de la tarja de crèdit del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, un organisme públic del qual formen part 18 ajuntaments de la comarca.

Cal recordar que aquest consorci ja estava en el punt de mira pel fet que va contractar personal vinculat directament a l’executiva del PSC de Sabadell, com era el cas del propi Paco Fernández. Sobre aquest aspecte, l’Entesa va presentar una moció sol·licitant l’assumpció de responsabilitats i concretament la dimissió del president, Juan Carlos Sánchez, però va ser rebutjada, de manera incompressible, pels vots contraris de la resta de grups i l’abstenció d’EUiA.

D’altra banda, el diari Ara va publicar divendres que la jutgessa del Cas Mercuri ha obert una nova peça, la 25 bis A, sobre el presumpte cobrament il·lícit de retribucions per part del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya presidida en les dates investigades per Manuel Bustos.

L’Entesa considera que aquestes noves revelacions mostren que poc a poc s’estreny el cercle al voltant de l’exalcalde Manuel Bustos i el PSC de Sabadell i alhora es posa al descobert l’extensa xarxa de corrupció i clientelisme teixida per Bustos i el seu entorn en benefici propi a costa del diner públic.

Finalment, denuncia un cop més que Manuel Bustos continua cobrant sous públics de l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona, que sumen 100.100 € anuals, amb el vistiplau del seu partit, el PSC.