L’Entesa per Sabadell demana a l’alcalde màxima transparència sobre la situació de la Zona Hermètica

140224 GM 2

El govern municipal no explica si ha dut a terme alguna actuació

L’Entesa per Sabadell demana a l’alcalde màxima transparència sobre la situació de la Zona Hermètica. Aquesta demanda arriba davant de l’opacitat que ha mostrat el govern municipal respecte del trasllat de les discoteques i locals d’oci de la Zona Hermètica, que el març de 2016 ja no podran mantenir aquesta activitat al barri de Gràcia perquè haurà expirat el termini que determinava el Pla Especial de l’ús recreatiu i de restauració del barri de Gràcia.

140224 GM 2Fa deu dies l’Entesa va preguntar per escrit a l’alcalde quines gestions s’han vingut realitzant per garantir el trasllat d’aquestes activitats. La resposta del tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, no pot ser més decebedora. Ayuso es limita a dir que l’Ajuntament continua la mateixa directriu, sense especificar quina, i que està a l’espera de la sentència del recurs contenciós que van presentar els operadors i que “ha de donar peu a fixar la línia de treball a seguir”.

Tal com es temia l’Entesa, es posa novament de manifest que el govern municipal no ha estat capaç de gestionar el compliment del Pla Especial i fer efectiu el trasllat de les activitats. Mentre, els mesos van passant i el termini s’esgota sense que s’hagi posat fil a l’agulla pel trasllat a Sant Pau de Riu Sec ni a cap altre indret.

D’altra banda, és especialment preocupant que el govern municipal estigui més pendent de la resolució del contenciós administratiu interposat pels privats, que no pas per la defensa dels interessos públics. L’Entesa exigeix transparència i una acció decidida i definitiva per a un problema que malgrat ha estat objecte ja de diversos Plans Especials des de l’any 1997, encara espera una resolució efectiva.