L’Entesa per Sabadell demana a l’alcalde que convoqui la Comissió de seguiment del Reglament d’ús i accés als mitjans públics

140224 GM 1

Aquesta comissió, que ha de vetllar per la pluralitat, no es reuneix des d’octubre de 2012

L’Entesa per Sabadell va demanar a l’alcalde en el ple del passat dimarts que convoqués la Comissió de seguiment del Reglament d’ús i accés als mitjans públics, una comissió que té la funció de vetllar per la pluralitat dels mitjans públics i que lamentablement no es reuneix des del mes d’octubre de 2012.

140224 GM 1L’Entesa considera que el fet que no s’hagi convocat en gairebé dos anys, tot i que el Reglament estableix que s’ha de reunir com a mínim un cop cada tres mesos, és la millor mostra del menyspreu del PSC per la pluralitat política i social a Ràdio Sabadell i la resta de mitjans de difusió públics, deixant palès que el govern convoca els organismes de participació i control no en benefici del mitjà, en aquest cas, sinó en funció dels seus interessos partidistes.

Davant d’aquesta demanda, l’alcalde, en comptes de recollir el guant i convocar la Comissió, va respondre amb una actitud a la defensiva afirmant que no seria ell qui esmenaria els criteris dels professionals de Ràdio Sabadell.

La petició de l’Entesa es va produir pel fet que en el programa especial que van dur a terme en una carpa instal·lada al Mercat amb motiu de la Diada de Sant Jordi, l’emissora pública va entrevistar el Sr. Josep Ayuso, regidor que no té cap responsabilitat en l’organització d’aquesta diada, però que casualment és el candidat a l’alcaldia del PSC.

L’Entesa considera que aquesta entrevista no estava justificada en aquest context i que suposa un greuge per a la resta de grups municipals i un exemple més de l’ús partidista d’aquest mitjà sufragat amb diner públic.