L’Entesa per Sabadell anima l’alcalde a imitar Terrassa en l’aplicació de sancions a les entitats bancàries per tenir habitatges buits

131031 Grup Municipal ES

L’Entesa va proposar que aquesta nova taxa s’incorporés a les ordenances fiscals 2014, però el PSC ho va desestimar

L’Entesa per Sabadell anima l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, a imitar l’actitud decidida del govern municipal de Terrassa en matèria d’habitatge, que els ha portat a aplicar una mesura pionera per penalitzar les entitats bancàries que disposen d’habitatges buits.

131031 Grup Municipal ESFa pocs dies es va conèixer que l’Ajuntament de Terrassa ha començat a aplicar l a nova taxa per ús indegut de l’habitatge i ja ha sancionat 3 entitats bancàries per disposar d’habitatges que no estan realitzant una funció social.

L’Entesa per Sabadell ja ha proposat la creació d’aquesta nova taxa en dues ocasions: al mes d’octubre, com a consideracions a les Ordenances fiscals, i al mes de desembre com a al·legacions a les mateixes. En tots dos casos, el govern del PSC ha rebutjar les propostes amb l’excusa que havien d’estudiar la seva viabilitat.

Es tracta d’una pobra explicació tenint en compte que a Terrassa, governada també pel PSC, la taxa ja és vigent i fins i tot l’han portat a la pràctica. Més aviat sembla que el govern de Juan Carlos Sánchez vol fugir de tota conflictivitat amb les entitats bancàries i prefereix, en canvi, augmentar la pressió fiscal a la ciutadania amb taxes sobre l’exercici del drets civils, com ara els casaments a l’Ajuntament.

A la vista de l’experiència de Terrassa, l’Entesa confia que el govern municipal sigui capaç de rectificar i aplicar aquesta taxa el més aviat possible a Sabadell.