L’Entesa per Sabadell denuncia el tracte de favor a la Federació Catalana de Futbol en el conveni del Complex Esportiu Olímpia

131031 Grup Municipal ES 2

La Federació ha incomplert el conveni i deu a la ciutat 850.000 euros, tot i això el govern li regala el complex per 50 anys

El govern municipal continua amb la seva pràctica de dilapidar el patrimoni públic, propietat de la ciutat i per a l’ús de tots els sabadellencs i sabadellenques, per regalar-lo a les entitats privades. En aquesta ocasió el govern del PSC vol regalar el complex esportiu Olimpia a la Federació Catalana de Futbol per un mínim de 50 anys.

La malèvola gestió dels interessos públics de la ciutat per part del govern municipal sembla que no té límit. No tan sols manté la voluntat de regalar aquesta instal·lació sinó que ha modificat les condicions del conveni subscrit amb la FCF per continuar beneficiant aquesta entitat esportiva privada.

131031 Grup Municipal ES 2L’any 2008 el govern municipal del PSC i la Federació Catalana de Futbol van subscriure un conveni segons el qual es construïa un edifici de serveis i vestuaris de 800 m2. L’Ajuntament cedia els terrenys i havia d’aportar un milió d’euros, mentre que la FCF havia d’aportar 2 milions d’euros per a la construcció del mateix. Un cop finalitzat aquest edifici seria cedit a aquesta entitat privada per un mínim de 50 anys, sense cap tipus de cànon com a contrapartida.

L’any 2012 va finalitzar la construcció de l’edifici, però la FCF enlloc dels 2 milions compromesos fins el dia d’avui tan sols n’ha pagat 1,15 milions i l’Ajuntament ha hagut d’avançar a la constructora els 850.000 euros pendents de liquidar. Uns diners que han augmentat el deute municipal i han anat en detriment de cobrir necessitats més bàsiques de la ciutat.

El govern municipal en lloc de denunciar i rescindir el conveni amb la Federació Catalana de Futbol per incompliment del mateix per morositat manifesta, ha aprovat una addenda al conveni per ajornar el pagament dels 850.000 euros fins el 31 de desembre de 2015, sense cap garantia que la FCF pagui aquest deute degut a la crítica situació econòmica per la que travessa.

Amb aquesta operació, no només s’ajorna el pagament, sinó que es facilita la cessió efectiva de l’edifici, que no es podria dur a terme si la Federació constés com a entitat morosa.

L’Entesa per Sabadell, que s’ha oposat des del primer moment al fet d’invertir en un equipament per regalar-lo a una entitat privada, denuncia aquest nou malbaratament dels recursos municipals per part del govern del PSC i el tracte de favor a la FCF.

Cal recordar que aquest acord amb la Federació Catalana de Futbol és producte del concepte d’intercanvi de favors amb entitat privades que el partit socialista ha vingut practicant durant l’etapa de Manuel Bustos i que el nou alcalde Joan Carles Sánchez continua mantenint i ocasionant greus perjudicis al patrimoni públic.

L’Entesa per Sabadell, a més de denunciar aquest nou episodi de gestió perversa, vol que s’anul·li el conveni amb la FCF i que el complex Olimpia continuï sent per a l’ús de tota la ciutat.