L’Entesa per Sabadell anima a participar en la comissió veïnal a favor del soterrament dels FGC entre Gràcia i Can Feu

FGC Gràcia-Can Feu

Aquesta comissió va sorgir a l’acte informatiu de l’Entesa a favor del soterrament i està oberta a tota la ciutadania

El passat dilluns l’Entesa per Sabadell va organitzar al Centre Cívic de Gràcia un acte informatiu sobre el soterrament dels FGC entre Gràcia i Can Feu, sota el títol Soterrament ARA o MAI. A l’acte, que va comptar amb la participació d’una trentena de veïns i veïnes, hi van intervenir la portaveu del Grup Municipal d’Entesa, Virginia Dominguez, i Isidre Soler, coneixedor de la realitat del projecte de soterrament dels FGC.

Durant l’acte es va exposar que perllongar el soterrament va ser un compromís assumit per la Generalitat gràcies a l’estalvi que li suposava la proposta de l’Entesa de no haver d’expropiar i d’enderrocar dinou edificis, però que la nul·la defensa dels interessos de la ciutat per part del govern municipal del PSC va fer que la Generalitat es desentengués d’aquest compromís.

FGC Gràcia-Can FeuS’evidencià que les promeses del govern municipal i de la Generalitat al llarg de molts mesos han estat una deliberada estratègia desmobilitzadora. Es palesà la falsedat del conveni per finançar el soterrament a base de plusvàlues, que comportaria requalificar terrenys per a construir més de 2.000 habitatges nous en plena crisi immobiliària.
Es va posar de manifest que la nova promesa oficial que el soterrament es farà més endavant és una nova fal·làcia, ja que tècnicament, econòmicament i des del punt de vista del servei, seria del tot inviable.

L’acte va concloure que no es pot donar per perduda l’oportunitat històrica de fer els soterrament fins Can Feu, malgrat el terminis per fer-lo són menors cada dia que passa. Per aquest motiu es va crear una comissió de veïns i veïnes per planificar i emprendre accions a favor del soterrament.

Aquesta comissió és oberta a tots els veïns, entitats i col·lectius que vulguin formar-ne part. La seva primera reunió serà el proper dilluns 25 de novembre a les 7:30 del vespre a la sala 1 del Centre Cívic de Gràcia.

L’Entesa per Sabadell participarà activament en aquesta comissió i anima a tota la ciutadania a implicar-s’hi.