L’Entesa per Sabadell celebra l’aparició de noves experiències d’horts urbans a la ciutat

130315 GM

Les recents iniciatives d’horts a diferents barris suposen l’aprofitament d’espais buits, abandonats o en mal estat

El passat mes d’octubre l’Entesa per Sabadell va presentar una moció a l’Ajuntament, que va ser aprovada per la majoria de grups municipals, en favor d’impulsar els horts urbans. L’objectiu és reconvertir solars públics i privats sense cap ús concret i tancats a la ciutat, en espais d’ús compartit per part de col·lectius i ciutadania en general, transformant aquests espais en horts urbans, amb un caire cooperatiu i popular.

130315 GMLa moció proposava promoure la xarxa d’horts fomentant l’horta urbana i comptant amb la col·laboració de grups i entitats interessats en aquesta iniciativa. També es va plantejar l’elaboració d’un cens de solars en desús susceptibles d’acollir algun hort i la redacció d’una fórmula de gestió i regulació dels horts urbans de titularitat pública i privada.

Hores d’ara s’està treballant en la modificació del Reglament d’horts de Sabadell i l’Entesa espera que aquest document constitueixi una eina útil per regular les diferents modalitats d’horta que actualment s’estan produint a tot el terme municipal, posant especial èmfasi en les noves experiències d’horts urbans, com és el cas de l’Escarola a la Creu Alta o de l’Hort amb Gràcia, a les qual dóna tot el seu suport i anima a estendre aquestes iniciatives a d’altres indrets de la ciutat.

Finalment, l’Entesa per Sabadell insta el govern municipal a col·laborar activament amb aquestes iniciatives d’horts urbans, facilitant assessorament i recursos, com per exemple l’accés a l’aigua per poder regar els productes conreats.