L’Entesa per Sabadell denuncia que l’alcalde en funcions hagi prorrogat els càrrecs de confiança

130111 GM 1

La legislació preveu que cessin automàticament quan cessa l’alcalde

L’Entesa per Sabadell denuncia que l’alcalde en funcions, Juan Carlos Sánchez, hagi prorrogat la contractació dels càrrecs de confiança, alhora que qüestiona la legalitat d’aquesta mesura. Tant l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic com la Llei de Bases del Règim Local estableixen que el personal eventual cessa de manera automàtica quan cessa l’alcalde i serà el nou alcalde o alcaldessa qui haurà de determinar quin són els nous càrrecs de confiança, si és que n’hi ha d’haver.

130111 GM 1Amb aquesta decisió, l’alcalde en funcions fa palès que no ha canviat res a la ciutat i que el PSC continua governant amb el mateix estil prepotent que l’ha caracteritzat en tota l’etapa de govern Bustos.

D’altra banda, l’Entesa considera políticament molt greu que en aquesta situació transitòria Juan Carlos Sánchez hagi ratificat els tres eventuals imputats: Montserrat Costa, Xavier Izquierdo i Manel Somoza.

L’Entesa per Sabadell no accepta de cap manera l’incompliment de l’acord del ple municipal, és a dir, la dimissió o cessament de tots els càrrecs imputats, siguin electes o de confiança, i exigirà fer net a tots els nivells i revisar totes les estructures municipals susceptibles de sospita.

En relació amb la renúncia de Manuel Bustos a l’alcaldia, l’Entesa per Sabadell ja va denunciar en el ple municipal que es tracta d’una mesura parcial i insuficient, que Bustos ha pres únicament pensant en el seu interès personal pel fet que mantenir l’acta de regidor li permet continuar cobrant el sou de 84.500 euros anuals de la Diputació donant-se la paradoxa que una persona imputada per delictes contra l’administració pública continuï cobrant un sou públic, una realitat que posa de manifest la manca d’ètica del Sr. Bustos i el poc rigor democràtic de la Diputació.