Sobre el posicionament de l’oposició en el ple municipal

130108-Oposicio-p

Roda de premsa conjunta CiU, PP, ES, ICV, EUiA

130108-Oposicio-pVolem recordar que quatre càrrecs electes d’aquest Ajuntament, els senyors Manuel Bustos, Paco Bustos, Joan Manau i Ricard Estrada, estan imputats de delictes contra l’administració pública en la presumpta trama de corrupció batejada com a Cas Mercuri, que afecta també tres càrrecs de confiança, dos funcionaris i nombrosos empresaris de la ciutat. Uns fets que no només repercuteixen en els propis imputats, sinó també en el descrèdit que pateix en aquests moments la institució municipal i la imatge i credibilitat de Sabadell.

El 4 de desembre el ple municipal va aprovar per majoria la moció presentada pel conjunt de l’oposició per instar l’alcalde a retirar les responsabilitats de govern als electes i càrrecs de confiança imputats en el Cas Mercuri. Transcorregut més d’un mes des de la presa d’aquests acords, l’alcalde no ha donat compliment a la petició de cessament dels imputats. A més, l’alcalde accidental, Juan Carlos Sánchez, ja va manifestar la seva voluntat expressa d’incomplir aquest acord democràtic.

130108 RP OposicióEls cinc grups de l’oposició hem denunciat aquest greu menyspreu als acords de ple i hem exigit el cessament immediat de tots els imputats, tant els electes com els càrrecs de confiança, però únicament s’han pres mesures de maquillatge i el PSC s’ha limitat a restar importància a les imputacions, incomplint així el seu propi codi ètic.

Si bé són evidents per tothom les discrepàncies ideològiques entre els diferents grups de l’oposició reunits aquí, el fet que l’oposició en bloc presenti una moció per a la reprovació dels imputats en el cas Mercuri i el compliment estricte de les decisions acordades en Ple, significa un avenç important en la lluita contra la mala praxi en les Administracions Públiques.

Així mateix, tot l’exposat anteriorment genera una absoluta manca de confiança i una situació de crisi política, provocada pel govern del PSC, amb conseqüències nefastes per a la ciutat, que expliquen el motiu pel qual el conjunt de l’oposició hem acordat i fem ara públic que no donarem suport a cap dictamen que presenti l’equip de govern en el ple municipal fins que l’equip de govern no apliqui les pràctiques i actituds diligents que considerem imprescindibles per a generar la confiança perduda.

Sabadell, 8 de gener de 2013

Grups municipals de Convergència i Unió, Partit Popular, Entesa per Sabadell, Iniciativa per Catalunya – Verds, Esquerra Unida i Alternativa