L’Entesa per Sabadell considera una falta d’ètica que Manuel Bustos utilitzi les entitats amb finalitats personals i partidistes

Organitza sessions per intentar convèncer de la seva presumpta innocència

L’Entesa per Sabadell considera una actitud mancada de tota ètica que l’alcalde Manuel Bustos, actualment imputat per diverses causes que es mantenen sota secret de sumari, intenti utilitzar les entitats ciutadanes amb una finalitat estrictament personal. Pel que ha transcendit, Manuel Bustos du a terme trobades en les que esgrimeix un relat victimista per intentar vendre la seva presumpta innocència en el cas Mercuri, afirmant que es tracta d’una conxorxa política i judicial per anar en contra seu.

Moltes de les entitats que assisteixen a les sessions organitzades per l’alcalde Manuel Bustos ho fan per deferència, o per no ser mal vistes malgrat l’escepticisme inicial, però en surten amb veritable preocupació pel baix nivell de les argumentacions que utilitza per defensar-se, pel victimisme com estratègia, però sobre tot pel fet d’utilitzar situacions familiars per provocar llàstima i complicitat.

Algunes de les persones assistents en aquestes sessions s’han posat en contacte amb l’Entesa per Sabadell per manifestar la seva incredulitat davant les intervencions inversemblants del Sr. Manuel Bustos i d’altres regidors i regidores socialistes que l’acompanyen, sense que hagin pogut escoltar en cap moment una explicació mínimament raonable dels motius pels quals estan imputats, ni de les repercussions que el cas Mercuri per la nostra ciutat.

Amb aquesta manera barroera de procedir, de l’alcalde Manuel Bustos, el govern municipal i el PSC posen de manifest la seva preocupació i nerviosisme per les greus acusacions de delictes contra l’administració pública que recauen sobre ells i el seu entorn.

L’Entesa per Sabadell demana al govern del PSC que deixi de fer servir la seva influència envers les entitats ciutadanes en un intent d’imposar el seu criteri per interessos particulars i partidistes. Alhora, l’Entesa anima les entitats que han estat pressionades a denunciar públicament aquest intent de manipulació i no deixar-se portar per les cortines de fum que intenten esvair les greus acusacions que el cas Mercuri atorga a l’alcalde i al govern municipal.

Finalment, l’Entesa per Sabadell exigeix al Sr. Manuel Bustos i al govern municipal que donin compliment a l’acord pres per la majoria del Ple municipal d’apartar de les seves responsabilitats a totes les persones imputades, i que, no fer-ho, esdevé una actitud d’absolut menyspreu a la institució municipal, a la ciutat i a la democràcia del tot execrable.