L’oposició en bloc exigeix que cessin de les responsabilitats de gestió tots els càrrecs electes i de confiança imputats en el cas Mercuri

En compliment de la moció aprovada pel ple municipal fa deu dies

El passat 4 de desembre el ple municipal de l’Ajuntament de Sabadell va aprovar una moció proposada conjuntament pels cinc grups de l’oposició (CiU, PP, Entesa per Sabadell, ICV, EUiA), amb els següents acords:

 Instar l’Alcalde a nomenar un alcalde o alcaldessa accidental fins que finalitzin les diligències prèvies sobre el cas Mercuri.

 Instar l’Alcalde a cessar els càrrecs electes i els càrrecs de confiança imputats en el cas Mercuri de les seves responsabilitats de gestió.

 Acordar que les despeses derivades de la defensa dels càrrecs electes i càrrecs de confiança imputats en cap cas no es finançaran amb fons públics ni comptaran amb personal de cap administració pública.

Deu dies després del ple municipal, els grups municipals proposants de la moció veiem amb preocupació que ni l’alcalde, Sr. Manuel Bustos, ni els propis afectats no han fet cap mena de passa per donar compliment als acords.

Aquest incompliment d’acords presos de manera democràtica pel màxim òrgan de representació de la ciutat fa palès l’escàs respecte per la institució municipal per part del govern municipal i del PSC, així com la manca d’ètica política dels imputats, els regidors Joan Manau, Paco Bustos i Ricard Estrada, i els càrrecs de confiança Manuel Somoza, Xavier Izquierdo i Montse Costa, a més del cap de la Policia Municipal, José Miguel Durán, que, per responsabilitat i consideració envers la institució que representen, haurien de ser els primers a presentar la seva renúncia.

Els grups municipals de CiU, el PP, l’ES, ICV i EUiA continuaran exigint el compliment de la moció fins que aquesta es faci efectiva, com una mesura de mínims per recuperar la confiança en la institució municipal, ara qüestionada per la seva presumpta vinculació directa a la trama de corrupció coneguda com el Cas Mercuri.