Mercè Sibina i Albano-Dante Fachin, de la revista Cafèambllet, protagonitzen l’acte “El negoci de la sanitat” a Sabadell

121110 Cafèambllet 1

El passat dissabte, el Casal Pere Quart va acollir l’acte “El negoci de la sanitat”, organitzat conjuntament per l’Entesa per Sabadell, Revolta Global i la Plataforma de defensa de la Sanitat pública del Vallès.

121110 Cafèambllet 1Els editors de la revista Cafèambllet, que han estat multats per denunciar la corrupció en el sistema sanitari, van explicar els mecanismes perversos de la privatització de la gestió sanitària i de les concessions del sistema de concert sanitari. Albano-Dante Fachin va recordar que quan parlem de privatització parlem dels diners de tota la ciutadania i que tenim dret a exigir que el diner públic s’utilitzin correctament i no serveixi per enriquir empreses privades.

Per la seva banda, Marta Sibina va referir-se al procés judicial que han patit per denunciar un cas de prevaricació a favor de l’empresa SEHRS, el holding més important de Catalunya d’empreses turístiques i de restauració, que manté pressumptes vinculacions amb càrrecs públics de CiU i ha estat denunciada per possibles concessions irregulars del Consorci Hospitalari de Catalunya al Maresme i la Selva.

Sibina va remarcar que totes les dades estan contrastades, però, tanmateix, els mitjans de comunicació català no ho han volgut publicar. En canvi, el Washington Post i Reporters sense fronteres se n’han fet ressò. També va explicar que la demanda no va ser per publicar dades falses o per injúries, sinó per atemptat a l’honor, i ni l’advocat acusador ni la jutgessa no van voler escoltar la seva versió.

L’acte també va comptar amb les intervencions de Toni Múrcia (Entesa per Sabadell), que va presentar l’acte, i un representant de la Plataforma de defensa de la sanitat pública, que va exposar les demandes de la plataforma als candidats a les eleccions al Parlament, i Josep Maria Antentas (Revolta Global), que va contextualitzar l’actual situació de crisi i la necessitat d’un gir anticapitalista.